onsdag 24 februari 2016

Lord Carew's Bride

Trots att jag alltså inte blev särskilt imponerad av den första boken i den här dubbelutgåvan, Dark Angel, så kastade jag mig ganska omgående på fortsättningen Lord Carew's Bride. Den var bättre, men inte i nivå med Huxtable- eller Bedwynböckerna av Mary Balogh.

Nu får vi läsa om Samantha, kusin till Jennifer som var huvudperson i Dark Angel. Det har gått fem år, och Samantha har trots ett ständigt hov av tillbedjande unga och trevliga män omkring sig vägrat att gifta sig trots att frierierna har varit legio. Hon vill inte gifta sig, och hon vill inte bli kär. Det kan aldrig komma något gott ur att vara kär - förr eller senare tar kärleken slut och då blir man olycklig. Så har hon i sin 24-åriga livsvisdom bestämt. Jo, för hon blev ju också kär i den där eländige lord Kersey, den där blonde och snygge Lionel som gjorde livet så surt för Jennifer i Dark Angel. Och han krossade alltså även Samanthas hjärta när han ändå höll på.

Sedan dess har den där slemme karln varit portad från sitt hem och tvingats leva i exil. Men nu? Nu har hans far dött och han har ärvt markistiteln, och återvänt. Och inte nog med det - han får inbjudningar till baler och allt det där, som om allt det han gjorde för fem år sedan vore glömt och förlåtet. Samantha blir alldeles kallsvettig när hon möter honom första gången. Och allra räddast är hon för att hon möjligen fortfarande skulle vara kär i honom. Fast hon hatar honom.

Var kommer då Lord Carew in i allt detta? Jo - honom har Samantha träffat några veckor tidigare när hon var på besök hos Jennifer och Gabriel på deras lantgods. På en ensam promenad råkade hon komma in på granngodsets mark, och där stöta på en man i rätt lumpiga kläder och gamla stövlar, dessutom mycket halt och med en missformad hand. Han jobbade som landskapsdesigner, påstod han, och var en allmänt trevlig karl. Lätt att prata med, och ännu bättre: Samantha kände sig trygg och glad i hans sällskap. De kunde sitta tysta ihop och bara titta på utsikten utan att det kändes jobbigt.
Vad hon inte fick veta är att den där Hartley Wade hon kunde slappna av med egentligen är Lord Carew, ägaren till godset, markis, svinrik och känd för att i det närmaste ha social fobi.

Nu när Samantha mycket upprörd över att ha mött Elak-Lionel-Med-Blonda-Hårkaskaden rusar ut från en bal i London så springer hon rätt på denne Hartley Wade. Fast inte längre i slafsig långrock och trasiga stövlar, utan i balstass. Stormar kärleken? Nja. Nej. Snarare trygghetslängtan. Beskydd från den där farliga Bli-Kär-I-Skurk-Passionen. Kanske inte riktigt det Hartley Wade, Lord Carew, vill vara för Samantha ändå?

Titel: Lord Carew's Bride
Författare: Mary Balogh
Utg år: original 1995 nytryck 2010
Förlag: Dell
Köp den till exempel här eller här

3 kommentarer:

 1. Alltså, du lyckas ju med nåt väldigt underligt när du får en att läsa recensionerna på böcker man ABSOLUT ALDRIG kommer att läsa bara för att recensionerna i sig är så pass underhållande! Keep on trucking!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! :)
   Men vänta du bara, rätt vad det är sitter du minsann med en hjärtevärmande romance i högsta hugg du med...?

   Radera
  2. DJUPT skeptisk. Men vem vet?

   Radera