fredag 14 oktober 2016

Simply Magic

Helt inspirerad av mitt eget blogginlägg om Mary Balogh på Kulturkollo häromdagen kastade jag mig åter in i de där flickskolelärarinnornas kärleksliv. Det är England, det är 1800-tal, det är romance och det är Simply-seriens tredje bok och det är nu dags för Susanna att finna Den Ende Och Rätte.

Honom träffar hon redan några sidor in i boken. Det är Peter Whitleaf, viscount, artig, glad och flörtig, och den första tanken som far igenom hans huvud när han får se Susanna är att "där är hon ju". Tyvärr är det första som far igenom Susannas huvud (när hon får se Peter men framförallt höra att han heter just Whitleaf) ett hett "FY F-N". Eller, nja, det står det ju inte (snälla nån, hon ÄR dock flickskolelärarinna på 1800-talet...) men det är det som är kontentan av hennes tankar.

Vad har nu denne stackars karl med de alldeles lagom stora musklerna och snygga kläderna (och pengarna! och godset! och smajlet!) gjort för att få Susanna att avsky honom? Han har ju aldrig träffat henne förr? Jo, det får vi förstås veta så småningom. Det måste ju till hinder i en romance för att det ska bli lite kul att läsa. Och just det här har en del svärta bakom sig - ett självmord och en tolvårig tjej som rymt hemifrån ensam till London för att söka jobb.

Nåja. Det mesta kan ju övervinnas med en hyfsat smäktande kyss, eller? Och dansa vals är rätt trevligt det också. För att inte tala om att ha bra sex i en skogsbacke. Samt att tala ut med varandra och reda ut alla problem. Så ganska snart är frågan om hur många av lärarinnorna i den där flickskolan i Bath som finns kvar? Kan skolan bedrivas vidare? (som datingfirma kanske?)

Jag hade en trevlig helg med Simply Magic (och om det är någon vän av ordning som undrade just om det blev den jag valde, eller den andra, så fick ni svaret nu...)

Titel: Simply Magic
Serie: The Simply Quartet #3
Författare: Mary Balogh
Utg år: 2008
Förlag: Dell
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar