fredag 28 juni 2019

Someone to Love

Det var så väldigt länge sedan jag läste Mary Balogh, och åh! det var som att ta på sig en gammal mjuk favoritfleece. Helt underbart och bekvämt och belönande, och SÅ skönt det är att ibland läsa böcker som är såna.

Anna Snow är uppvuxen på ett barnhem i Bath, och har aldrig vetat vilka hennes föräldrar är. Hon har även som vuxen stannat kvar på det där barnhemmet, som är av den trevliga sorten, och jobbar nu som lärare där, och trivs väl i allmänhet rätt bra med livet. Men hon längtar efter att ha en familj, släktingar, tillhörighet. Och nu händer det där som bara händer i böcker: hon får ett brev från en advokat i London som upplyser henne om att hennes far gått bort, att hon ska resa till London för att få reda på vad det innebär för henne.

Det visar sig att hennes far var en earl. En rik, och förnäm, earl. Men en skitstövel, tydligen. Nämligen gifte han sig en gång med Annas mamma, Anna är alltså född inom äktenskapet. Men hennes mamma dog, och då drog unge earlen iväg och gifte sig igen, nu med en rik arvtagerska. Men han väntade inte tills förra frun var död, så han begick bigami. Vilket innebär att hans nuvarande familj: fru och tre nu vuxna barn som alltså är Annas halvsyskon, är helt arvlösa eftersom det andra äktenskapet annullerats efter earlens död.

Alltså: här har vi nu Anna, numera stormrik och en earls dotter. Och hon har fått en familj! Två systrar, en bror, och ett oräkneligt antal släktingar. Men. De vill inte ha med henne att göra. Systrarna bara ser på henne och skriker elakheter (allt, allt är Annas fel), brodern skrattar när han ser henne och går ut för att supa sig redigt full, och de där släktingarna drar kjolarna åt sig och sätter näsorna i vädret: uppvuxen på barnhem, minsann. Omoderna, enkla kläder, minsann. Vilken skandal. Vilken skandal!

Här finns förstås "someone to love" också, annars vore det inte Mary Balogh. Och denne someone är en ung, snygg, musklig hertig i bästa giftasålder, förstås, artig och sval på utsidan men med En Sårad Själ på insidan, i stort behov av öm vård.
Och så kan romance-boken ha sin gång, och jag njuter av läsningen, sida upp och sida ned.

Titel: Someone to Love
Serie: The Westcott Series #1
Författare: Mary Balogh
Utg år: 2016
Förlag: Berkley
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar