torsdag 7 maj 2015

Sicken tur att jag är född optimist!

Dags att redovisa vad skolbibliotekarien släpar hem i ryggsäcken igen. Jag bara kan inte låta bli... De här tror jag att jag ska kunna läsa den närmaste veckan eller så (jomen, nästa helg är det ju långledigt, va?):


De tysta stegen bakom av Jonna Björnstjerna (ja! det är Jonna själv som har skrivit, plus att det givetvis är hon som står för illustrationerna och omslaget. Jag är så himla nyfiken på Jonna som författare...)

Edisons källare av Neal Shusterman & Eric Elfman (andra boken i Accelerati-trilogin. Jag gillade humorn i första boken Teslas vind skarpt!)

Splods öga av Neil Gaiman (jamen, ett utflippat "galaktiskt" äventyr av Neil Gaiman...måste läsas. Punkt.)

Sovarna av Maggie Stiefvater (tredje boken i Kretsen, och klart jag måste läsa mer om korppojkarna och Blue)

Robert Arthur och demonprofessorn + Robert Arthur och monstersystrarna av Charles Gilman (bok ett och två i Lovecraftskolan. Jag kan inte motstå sånt här, måste testas)

Låten ogräset växa vidare - inte har jag tid med trädgård, inte. Eller sömn.


4 kommentarer:

 1. Åh, jag har kommit in i en svacka med mitt läsande. Har några barn- ungdomsböcker på vänt, plus bokcirkelbok och hela trilogin om Maj... Och har inte läst en rad på flera veckor. Stressen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lässvackor är trist... är det brist på lästid är det inte så mycket att göra åt. Men är det läslust så brukar jag bota det genom att läsa något helt annat än det som ligger på vänt. Bara för grejen att det där läsandet inte får bli ett måste, liksom. Köpa en helt onödig bok på Kindlen och läsa den, kanske, eller läsa om någon bok som inte behöver läsas om. Bara för att jag helt plötsligt vill.
   Men det där är jag. Och jag anar att din lässvacka mer har med barn och tid och vitsippor att göra. Typ.

   Radera
  2. Tröttman... Den stora stora tröttman som gör att det enda jag orkar när barnen är nattade är att dumglo på tv. Hoppas det går över snart!

   Radera
  3. Ja, hoppas!!
   (lånar dig gärna Sagan om isfolket som funkar med tröttma...)

   Radera