fredag 2 november 2018

Att kommentera den här bloggen...

... kommer tyvärr att bli krångligt framöver. Jag är väldigt ledsen för det. Gå gärna in på min facebooksida (länk till höger) och prata med mig där om inläggen!

Jag har tyvärr behövt ta bort inställningen att anonyma användare kan kommentera, och då är det numera så i Blogger att enbart alternativen "har Googlekonto" och "medlemmar i den här bloggen" kan väljas att kommentera. Jo, för den senaste tiden har jag nämligen helt dränkts i spamkommentarer.

Och lite vill jag slå mitt huvud i väggen för detta pga att jag var så hiiiimla dum för någon dryg vecka sedan att jag råkade svara på en ganska uppenbar spamkommentar. Någon hjärtesnäll person fällde en kort kommentar att "this is such a nice blog, I have bookmarked it" eller något liknande, och jag blev så glad att jag skrev "thanks". Varpå alla lömska spionprogram och spamkoder hoppade högt av lycka pga NAPP! och började ansätta den här bloggen en masse.

Blöh.

Jag har haft mycket spamkommentarer förr, och nej, jag svarar aldrig utan plockar alltid bara bort dem. Sedan hade Blogger någon förändring i våras med kommenterandet som dels gjorde att jag ett tag inte fick notiser när någon kommenterat, dels tydligen stoppade skräpkommentarerna för ett antal månader nu har jag nästan inte fått några kommentarer alls på bloggen, vare sig skräp eller riktiga. Så jag är inte van. OK? Därför gick jag i fällan och blev glad för den där kärvänligt omtänksamma som hade "bookmarked my blog" och svarade. Känner mig urbota korkad nu efteråt.

Så. Jag skriver inläggen. Ni hoppar över till facebook och kommenterar. (Ja! jag älskar att få kommentarer!) Om ni nu inte har ett google-konto, förstås.

(och detta gäller enbart Carolina läser... på min andra blogg Carolina lever... har jag inte svarat på utländska rosenkindade oskyldiga kommentarer om erbjudanden om lån. Än.)

2 kommentarer:

  1. Segt! Hoppas att du klarar dig från hackare iaf. Mvh Hon som tyvärr är van, men ändå itne har svarat på någon skit (tror hon)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur?! Är den här gången mest irriterad på mig själv. Men att få hackare som bråkar när man inte ens har svarat på något... det är dubbel och trippel-blöh. (och jag hoppas jag slipper även i fortsättningen)

      Radera