måndag 19 augusti 2019

Someone to Trust

Femte boken i Westcottserien! Jadå! Och den här hänger rätt mycket ihop med både bok 3 och 4: bok 4 slutade med ett bröllop på självaste julafton. Och till det bröllopet, som hålls på det fortfarande rätt luggslitna godset Brambledean från bok 3, kommer förstås hela klanen Westcott. Eller, ja, de kom dit för att fira jul trodde de. Själva bröllopet fick de lite oväntat på köpet. Men det hör till bok 4 och inte hit. De som nu ska bli duktigt kära i varandra redan på sidan sju eller nåt, men inte erkänna det förrän långt, långt inne i boken är två personer vi bägge lärt känna redan. Den ena är Elizabeth, övertrevlig storasyster till Alexander (hjälten i bok 3), den andre är Colin, äppelkindad lillebror till Wren (hjältinnan i bok 3).

Varför kan inte dessa två få bli kära i varandra, då? Jamen hallå! 1. De är syster respektive bror till två som är gifta med varandra. Även om de då inte är släkt så har de automatiskt blivit syskon de också. Eller i alla fall typ syskon. Men värre är: 2. Elizabeth alltså storasyster till Alexander, och Colin lillebror till Wren. Elizabeth är nio år äldre än Colin. Och det bara gååååååår ju inte. Fattar ju vem som helst. (även om Colin en bit längre in i boken argumenterar: "din förre man - han var ju tio år äldre än du? varför var det helt OK men vår åldersskillnad skulle vara helt omöjlig?")

Ålderskillnad eller ej så blir Elizabeth och Colin alltså ordentligt kära i varandra under det där romantiska julfirandet med släkt och vänner omkring sig, med snöbollskrig och en mistel hängandes i taket och stämning så boksidorna nästan smälter. Men de försöker låtsas som ingenting pga "omöjligt". Sedan åker de tillbaka till London för att var och en på sitt håll försöka hitta lämplig maka/make. Colin eftersom han är lord och giftasvuxen och behöver se sig om efter lämplig fru för att tillverka arvingar. Elizabeth eftersom hon ganska många år efter sitt första, katastrofala äktenskap (hon blev misshandlad och maken söp)(ja, klart vi får läsa mer om detta)(det är ju lite det titeln handlar om) nu äntligen vågar tänka sig ett liv tillsammans med någon annan. Hon letar lämplig äldre, stabil man med tillhörande tryggt hem.

Men det är ju så klart inte lönt att de håller på och jamsar runt på annat håll när det är varandra de är kära i? Åldersskillnad or no? Nä, klart det inte är. Men innan de fattar det ska det begås allvarliga misstag, och Colins (och Wrens) mamma ska också få vara med lite och försöka dominera sin son. Hon är rabiat galen och en underbart fantastiskt vidrig karaktär att läsa om. Love to hate her.

Titel: Someone to Trust
Serie: The Westcott Series #5
Författare: Mary Balogh
Utg år: 2018
Förlag: Berkley
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar