fredag 20 juli 2012

Bokbloggsjerka 20-23 juli: Ge ut boken, nu då!

Ny bokbloggsjerka! Denna veckan frågar Annika "Om du fick välja, vilka böcker skulle du vilja se publicerade redan IDAG och varför?"

Först tänkte jag att det är ju ingen bok som jag så där värst går och längtar efter. Jag har nog och övernog med alla de nya och nästan nya böcker jag redan har i min ska-läsa-hög. Men så kom jag på det - den där författaren vars blogg jag följer. Den där författaren som skriver nästan dagliga inlägg på Facebook och som verkar så trevlig i och för sig, men som jag bara i alla inlägg vill kommentera: Jamen snälla människa sluta med vad du håller på med just nu och gå och skriv mer om Kvothe!!!

Det är Patrick Rothfuss. Och jag vill att han ska bli färdig med nästa bok om Kvothe. Det är riktigt, riktigt bra fantasy. Jag läste The Name of the Wind och The Wise Man's Fear i snabb följd. Sträckläste dem och kände mig lätt förtvivlad när jag lämnade Kvothe på sitt värdshus utan att ha fått svar på ens hälften av frågorna jag hade om varför han egentligen var där och varför han inte längre verkade ha kvar sin magi. Kunde han ens spela luta längre? Eller sjunga? Stora, allvarliga frågor. Och jag måste, måste, måste snart ha nästa bok för att få svaren. Kom igen, Patrick, gå och skriv med dig!!

10 kommentarer:

 1. Jag har första boken i den serien, står i hyllan och väntar på att bli läst,den verkar riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den! Och så är det en väldigt fin framsida - nästan så man kan vända den utåt i bokhyllan som konstverk.

   Radera
 2. Ja, det kan vara farligt att hoppa på serier för tidigt i produktionsfasen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prexis! Läser just nu en fantasyklassiker från 80-talet, trilogin om Lyonesse av Vance. Alla tre böckerna inbundna i samma utgåva, stor, tjock...och jag behöver inte vänta på att den ska bli färdigskriven. Jag har allt framför mig!

   Radera
 3. Spännande låter det!! :)

  SvaraRadera
 4. Jag har sett hans namn i en del bokbloggar, men inte läst något av honom. Får nog kollas upp.

  SvaraRadera
 5. Har varit nyfiken på dem ett tag, men jag är inte så förtjust i tegelstenar så det har aldrig blivit av..

  SvaraRadera
 6. Väntar också på denna. Som tur är har jag inte läst Wise man's fear än, så kan ju alltid ta till den om jag blir desperat. Men jag vill veta när nästa del kommer innan jag börjar så att jag vet att uppehållet inte blir för stort!

  SvaraRadera
 7. Svar
  1. Ja, åtminstone den första finns på svenska. Tror den andra kan vara på g den också¨.

   Radera