torsdag 19 juli 2012

Läshögen påfylld. Igen.

Alltså - jag hade redan 18 böcker som ligger och väntar i ska-läsa-högen. Eller som en bokcirkelkompis uttryckte det: det där ser ju mer ut som ett hela-hösten-projekt än som ett semester-projekt.

Ändå. Ändå! kan jag inte låta bli att låna några fler böcker när jag ändå var på biblioteket för att bara byta första delen i Stephen Kings Det mörka tornet mot den andra delen. (Ja, vad gör bibliotekarien när hon har semester? Går på biblioteket. Fast inte det hon själv jobbar på, märk väl) Men så tog jag tredje delen av Det mörka tornet också för den ändå råkade finnas inne. Och så, alldeles strax intill, så stod fledgling av Octavia Butler och ropade på mig. Den var till och med halvt urdragen ur hyllan, faktiskt, så den var tänkt och reserverad till mig kändes det som. Nämligen så har jag läst Lingonhjärtas blogg och hon hyllar den här boken enormt och jag bara måste testa. Och så har jag också läst Granspiror och Silverviolers blogg och hittat ett tips på Skördedrottningen av Andreas Marklund. Och det verkar ju väldigt dumt att bara låta den stå kvar där på hyllan och se ledsen ut när jag nu ändå råkade se att den fanns inne. Eller hur?

Elvis är en familjeangelägenhet, helt enkelt. De här båda slets praktiskt taget ur händerna på mig när jag steg innanför dörren och så hade jag barnen nedsjunkna i soffa/fåtölj ett par timmar framåt fnissandes och rodnandes.

Bokmal + bokbloggar + bibliotek = ohämmad tillväxt av boktrave. Livet är underbart.2 kommentarer:

  1. ÅH heja heja :D Du har så fina böcker där så jag nästan får lite ont i magen. Har nu precis läst ut Fledgling förresten och vill mest skriva en recension som består av ett långt "Åååååh"! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu blev jag ännu mer lässugen! Hoppas jag också kommer att skriva åååååh! när jag har läst Fledgling! Den ser lovande ut.

      Radera