måndag 16 juni 2014

Gabaldon???

Hm. Jag har absolut och definitivt inget behov alls av att påbörja en ny bokserie. Och definitivt inte en som består av en räcka tegelstenar.

Men...hörni, borde jag inte ta och läsa Diana Gabaldons Outlander-serie? Jag har nog missat något här, va? Jag, som älskar 1. historiska romaner, 2. fantasy, 3. romantik och inte minst 4. Skottland. Det är en massiv hype bland bokbloggarna om hennes senaste, åttonde tjocktjocka bok i serien, Written in my own Heart's Blood, och jag undrar allt mer:

Hur kan jag INTE ha läst Gabaldon?

Vad jag behöver här är att höra att jag inte helt tappat förnuftet nu när jag ligger i startgroparna för att ladda ner samtliga Gabaldons tegelstenar rätt ner i min Kindle (som redan innehåller mängder av lovande läsning). Är jag klok? Kan man vara oklok när det gäller att vilja läsa fler böcker??

Visst ska jag läsa Gabaldon? Visst?

*funderar på om man kan ta ut 10 veckors semester och leva på gröt i höst i stället*


16 kommentarer:

 1. Börjar också bli mer och mer sugen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...för det skrivs verkligen mycket om Gabaldon nu?!

   Radera
 2. Det är klart du ska läsa Gabaldon! Hon skriver jättebra och serien blir bara bättre för varje bok! Och gröt är ju både gott och nyttigt. 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra, tack för pepp! Och jag har planer på att vinna läskigt mycket pengar, sluta jobba och börja läsa böcker på heltid. Då hinner jag alla mastodonttegelstensserier!

   Radera
 3. Självklart ska du läsa, ett varningens ord dock - ge inte upp efter bok tre! Du kommer garanterat gilla första och andra men trean är rätt seg och svag, håll ut för det tar sig igen efter den :-) Själv skulle jag behöva börja från början, eftersom jag glömt så mycket, innan jag läser de senaste, mäktar inte med det just nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis den sortens råd från inbiten Gabaldon-expert som jag ville ha :)
   Men ta du tio veckors semester du också, så kan du läsa om serien?

   Radera
 4. Jag har inte läst alla, men de jag har läst är jättebra! Så lääääs! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men det känns verkligen som att jag ska det nu. Eller rättare sagt - känns som att jag inte kan vänta :)

   Radera
 5. Till och med jag som älskar deckare blev fullständigt uppslukad av Gabaldons böcker. Jag har läst alla utom den senaste men precis som Helena skulle jag behöva läsa om serien från början eftersom jag har glömt alltför mycket för att kunna plocka upp tråden direkt.

  Med andra ord ska du självklart börja läsa Gabaldons böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är jag helt övertygad om att jag behöver sätta igång med denna tegelstens-serie...

   Radera
 6. Jag har några av böckerna i serien stående här och funderar också lite på om det inte vore dags snart, men det gäller ju att ha gott om tid när man börjar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo. Många, många veckors semester.... :)

   Radera
 7. Hej! Jag instämmer i att du bör läsa dem. Jag har läst alla, förutom Written in my own hearts blood. Första boken har jag läst 7-8ggr. Mellan varven saknar jag Jamie, Claire, Brianna, Roger, Ian, lord John och alla de andra, de är som familjemedlemmar. Det jag anser gör historien bra är att det märks tydligt att Gabaldon har läst in sig på perioden. Hon har ett bra språk. Gillar du engelska så rekommenderar jag original, eftersom hon använder sig av den skotska dialekten. Hemma i hyllan har jag båda versionerna. Läser även hennes Lord John-serie. Den är mer novellaktigt skriven, men håller ändå, den ger ett djup åt en av bikaraktärerna i den stora serien, och fyller igen luckor. Som sagt. Rekommenderar den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Jag ska läsa, och jag tänker läsa den på engelska. 7-8 ggr??! Det ger lite respekt, det!

   Radera
  2. Jag är fast helt enkelt... som jag sa, de är som familjemedlemmar.

   Radera
  3. Nu är jag nästan halvvägs genom Outlander...och är helt fast. Kan inte släppa den. Riktigt bra!

   Radera