torsdag 17 juli 2014

Blandband! Och Smiths!!

Jag läser Eleanor & Park (och ojojojoj vad jag gillar den...sörjer redan att den om en halv bok och några timmar kommer att vara slut).

Det är 80-tal i den. Och de lyssnar på blandband! Jag blir så nostalgisk att jag nästan får tårar i ögonen. Blandband i en Walkman! Åh, mitt högstadieliv...

Och så lyssnar de på Joy Division. Och på Smiths... Så här är det: efter halva boken läst har jag drabbats av ett Akut Fysiskt Behov av att lyssna på Smiths.

Ska göra en spellista i Spotify. Men inte är det som blandband, inte. Spotify är nästan fusk. Man liksom bara tager tjugo-trettio-femtio-hundra låtar, sätter på shuffle och ta-daaa. Ett blandband, däremot. Det är gjort med kärlek, eftertanke och omsorg. Det får plats exakt så många låtar på en sida, och de kommer att varje lyssning komma i samma ordning, så det vill till att ordningen och blandningen är bra.

Nu. Åter till Eleanor & Park. Med Smiths i lurarna.

8 kommentarer:

 1. Så är det med böcker. Jag vill bara dricka te när jag läser brittiska deckare. / Svxrt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!? Och så känner jag att jag nog måste skaffa hund när jag läser Lucy Dillons böcker. Och Åsa Larssons. Och med hennes också att jag skulle kunna tänka mig att flytta till Norrland... :)

   Radera
 2. Blandband gjordes verkligen med kärlek, det var mycket att ta hänsyn till för att få det riktigt bra. Och för att få låtarna att precis få plats så man inte slösade med band :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett fint hantverk :)
   Att ge någon ett omsorgsfullt inspelat blandband var riktig kärlek, det!

   Radera
 3. Blandband - det var kärlek det att få ett omsorgsfullt gjort band. Mina egna bestod mest av låtar inspelade från radion ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det skulle ju också göras på rätt sätt - man skulle sätta igång och stänga av inspelandet på rätt platser så att så lite som möjligt av radioprataren kom med (hej Kaj Kindvall...!) :)

   Radera
 4. Blandband är den ultimata kärleksförklaringen. Hade också otaliga blandband inspelade från radio, där Kaj Kindvalls röst hörs ofta. Min mamma tyckte att hon var vansinnigt rolig då hon smög in Inbjudan till Bohuslän mitt i coolaste blandbandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så får man inte göra!! Då har bandet tappat det coola...

   Och det här med Kaj Kindvalls röst - hör jag de låtarna nu så är det liksom inprogrammerat i lyssnarminnet att *den* låten ska sluta med *den* kommentaren av Kindvall.

   Radera