fredag 23 januari 2015

Hörni, alla ni som har läst God jul av Jonas Karlsson...?

Jag läste ut God jul häromdagen, och fnissade åt på-pricken-beskrivningen av kontorsmiljö i allmänhet och vardagen på kommunhuset i synnerhet. Åt kommun-floskel-språk och sånt där.

Idag ägnade jag förmiddagen åt ett längre och större möte där det skulle sättas upp nya mål för biblioteksverksamheten i vår kommun, i enlighet med hela kommunens värdegrund, och i samband med detta med hjälp av workshops diskutera utvecklingsområden med jämförande av nuläge och ett eventuellt drömläge. Högre chefer var med, konferensrum bokat och kommunens standardsmörgåshalvor med ost, paprika och en liten grönsakskvist var framdukade.

Kan ni förstå att jag hela tiden fick sitta och nästan nypa igen munnen för att inte börja skratta åt alla dessa "förankra hos personalen", "arbeta mot gemensamt uppsatta mål", "visioner", "ökat fokus" etc etc etc med tillhörande käcka powerpoints?? Det kändes som att hela mötet var regisserat av Jonas Karlsson...

6 kommentarer:

 1. Har inte läst boken, och vet knappt om jag vågar :) Men det låter oerhört likt min värld, dvs statlig verksamhet... tror att jag också kan spela floskel-bingo och pricka in de flesta punkterna, ända ner till obligatoriska smörgåshalvan, men vi får ju såna där osten halvt blötts upp av en slibbig gurkskiva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då MÅSTE du läsa boken...!
   Jodå, blöt gurkskiva ingick även här :)

   Radera
  2. Den ligger på bordet bredvid sängen, så jag borde väl läsa den. Har läst en liten bit och hittills låter det som en vanlig dag på mitt jobb, Miljöförvaltningen i Stockholms stad.

   Radera
  3. Det låter som ett typiskt ställe för att spela floskelbingo på mötena på :)

   Radera
 2. Läste boken nu i julas :) Ibland överträffar verkligheten fiktionen.

  SvaraRadera