torsdag 5 mars 2015

Then Comes Seduction

Lord Montford, har ett riktigt dåligt rykte. Han är en sådan där som ska undvikas, särskilt av respektabla unga damer. Eller av kvinnor i alla åldrar, faktiskt. Eller...av män också, eftersom han är en sån där typ som vinner dina pengar i kortspel och ingår vad om saker du inte har råd att förlora. Kommer han in i en lokal bör alla kvinnor dra åt sig kjolarna, rynka på näsan eller helt enkelt gå därifrån. Man kan till och med se på honom hur läskigt farlig han är - syndigt snygg, liksom. En lock av håret som hänger ner över ena ögat, farlig blick. Jojo. Passa dig. Rätt vad det är har han förfört dig och då är du bortom all räddning.

Detta är andra boken i Huxtable-serien av Mary Balogh, och det andra syskonet i syskonskaran som ska finna kärleken och bli bortgift. Alla personerna från första boken i serien (First Comes Marriage) finns med, givetvis också numera mycket lyckliga herr och fru Lyngate , nuförtiden hertig/hertiginna och dessutom tvåbarnsföräldrar. Men nu är det lillasyster Katherines tur att få en bok om sig. Lillasyster Katherine, som älskar att vara för sig själv och drömma sig bort. Lillasyster Katherine som en kväll i Vauxhall börjar promenera med Lord Montford. Ensam. Och han vill att de ska ta en genväg genom en ödslig del av parken. Och hon följer med eftersom hon tycker han är väldigt spännande fast han är så där depraverat farlig. Snygg är han också. Och rolig.

Lord Montford har bara några dagar tidigare slagit ytterligare ett vad med  några andra herrar. Denna gången om han kan förföra den där oskuldsfulla Katherine Huxtable inom två veckor. Och det verkar ju gå bra, det hela? Ensam med sagda oskuld i en mörk del av Vauxhall, och hennes ögon tindrar mot honom?

Ack, ack. Ska Katherine bli förstörd och utskämd för evigt, för alltid borta från äktenskapsmarknaden? Hur ska det bara gå?

Äsch, vet ni - detta är en typisk tämja-en-rogue-roman. Lord Montford kan verka hur förfärlig som helst på ytan och av ryktet att döma - men inuti är han förstås en fin men missförstådd kille. En svår barndom finns inblandad också. Det blir så bra, så bra. (f'låt, spoilade jag lite nu?) Och jag är helt förnöjd och har det förträffligt trevligt hela vägen fram till slutet då det är löööööv for ever.

Titel: Then Comes Seduction
Serie: The Huxtable Quintet #2
Författare: Mary Balogh
Utg år: 2009
Förlag: Dell
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar