fredag 15 januari 2016

Half bad 2: Det mörka ödet (eller "Arg roadtrip i Europa")

Kolla! En arg hund som röker!
Den här boken är bara väldigt mycket en fortsättning på Half Bad - Ondskans son. (som jag gillade) Jamen, klart den är, det är ju del två i en planerad trilogi...? Jo, men den är liksom bara en fortsättning på det som hände i slutet på bok ett, ett slags knyta ihop lösa trådar och nu går vi vidare - fast vi går inte vidare. Det tillförs inget nytt. Den här boken blev mest ett enda stort blöh för mig. De personer som redan var arga på varandra  och hatade varandra i bok ett fortsätter med det nu ett tag till, och i sin ilska och sitt hat flår de runt i Europa en hel del. Planer görs upp. Planer spricker. Blod flyter. De vita häxorna är de onda häxorna, de svarta häxorna är nog onda de med fast lite mer snobbiga dessutom. Ännu noggrannare planer görs upp. Planer spricker. Blod flyter. Scenbyte, ny europeisk stad. Folk är arga. Nathan är arg. Nathan är sur. Gabriel är också sur. Annalise sover. Nathan är riktigt sur. Gabriel också. Många är arga. Planer görs upp, planer spricker, blod flyter. Många dör. Nathan har ihjäl ganska många av dem, för numera har han ett vilddjur inom sig (och ja, detta är faktiskt nytt från första boken, men hetsar inte upp mig så där värst). Person 1 ska sökas upp för att få upplysningar om vad person 2 kan finnas. Jägarna kommer. Person 1 dör. Person 2 upphittas. Jägarna kommer. Person 2 dör också. Många är arga. Nathan är sur. Gabriel är också sur. Nu är Annalise vaken, och sur hon också. Planer planeras. Planer spricker. Blod flyter. Många dör. Och så... kolla, boken är slut! Alla är arga på varandra! Nathan är sur, Gabriel är sur och Annalise är jättesur! 

Ärligt talat...varför jag läste slut den? Vet inte. Faktiskt. Jag vill nog hellre läsa en bok som handlar om Marcus, och när han blev kär i en vit häxa.

OK - det här KAN vara det sämsta inlägget jag har skrivit i bloggens historia. Skyller på en pissig vecka.

Titel: Det mörka ödet
Serie: Half bad #2
Författare: Sally Green
Originaltitel: Half Wild
Översättning: Carla Wiberg
Utg år: 2015
Förlag: Semic
Köp den till exempel här eller här

6 kommentarer:

 1. Äsch, jag som var så pepp på den här serien efter att ha lyssnar på henne på Kollo-minglet i höstas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men första boken måste du läsa! Den är riktigt bra, och handlar mycket mer om det här "vem är egentligen ond?" Där är Nathan och hans liv och story mycket intressant, och det känns som att det är där Sally Green hade sin berättelseidé. Det är bara det att jag inte tycker hon följer upp den bra, att denna andra bok mest består av luft och "vad som hände sen" utan några konkreta nya grejer.

   Radera
 2. Men galet trevlig verkade författaren i alla fall ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon verkade väldigt trevlig, och mysig när hon pratade!

   Radera
 3. Haha! Detta var nog ett av de roligaste blogginläggen jag läst! Själv tycker jag boken har sina små ljusglimtar, men det är så himla synd att den inte höll samma nivå som bok 1.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De små bitarna med Marcus gillade jag, det var intressant. Men... de försvann i allt det som mest blev tråkigt. Ja, synd, jag gillade faktiskt bok 1.

   Radera