fredag 23 februari 2018

City of Dragons (The Rain Wilds Chronicles 3)

Jag har alltså läst vidare om drakarna som vadar runt i the Rain Wilds, och precis som när jag skrev om bok 2 i serien så är det för bok 3 ännu svårare att skriva om handling, karaktärer och värld utan att bli alltför långrandig eller spoila viktiga ting. Alltså får det här bli ett av den här bloggens kortaste inlägg någonsin:

Drakarna och deras skötare och andra hang-arounds har slutat vada, simma och paddla. Nu ska de äntligen ta tag i det här med att lära sig flyga.

Vi får utöver detta reda på hur ett spa för drakar funkar. Och vad en ond härskare gör när han är sjuk och mår dåligt: han blir arg på alla andra. Allt är deras fel, och nu ska de, och deras barn och alla släktingar, dö. Mår han bättre sen, då? Nope. Mördande av andra hjälper sällan ens egna dåliga hälsa.
Vi får också följa med en annan man (som också tycker att allt dumt här i världen är alla andras fel) när han går på shoppingtur på stan med sin mamma. Och så får vi läsa om vad som kan hända när en höggravid kvinna går på trädstadens höga hängbroar i storm och plötsligt känner att hon har värkar. Riktiga bok-värkar vilket innebär att barnet kommer på ungefär en kvart. Inte bra om man står på en hängbro i storm.

Är jag igång med läsningen av bok 4, Blood of Dragons? Jepp, det är jag.

Titel: City of Dragons
Serie: The Rain Wilds Chronicles #3
Författare: Robin Hobb
Utg år: 2012
Förlag: Harper Voyager
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar