fredag 9 februari 2018

Carolina v/s vill-läsa-listan 1-0 (eller... I wish)

Jag har drunknat ett tag nu. Ja, jag vet att det här är ett vanligt förekommande fenomen bland mina fellow bokbloggare, bokbloggsläsare och bok-knasar i allmänhet, men: alla dessa vill-läsa-listor. Alla dessa olästa böcker som ligger i hyllan (och i badrummet och på nattduksbordet och...). Alla dessa påbörjade serier. Och så har författarna och förlagen fräckheten att hela, hela tiden skriva och ge ut fler böcker??! Jag hinner inte med. Jag drunknar.

Nu har jag ett tag försökt att läsa böcker från min låååånga wish-list på amazon.com - fast eftersom jag ju jobbar på ett bibliotek (som att låta en alkoholist jobba på Bordershop) kan jag ju ändå inte låta bli att låna hem nya och lockande böcker som på intet vis står med på någon läslista eller har någon köplats i hyllvärmargänget eller nånting. Så... jag kommer liksom ingenvart.

Jepp. Jag vet att ni vet hur jag menar.

Nu fick jag fnatt. Nu kollade jag igenom min amazon-lista efter vilka böcker som finns att låna på biblioteken här i närheten (ett stort bibliotekssamarbete med gemensam katalog) eftersom det ändå brukar vara så att fysiska böcker jag lånar brukar komma före egna böckerna i bokhyllan och e-böckerna i Kindlen. Det fanns en del (fast långt ifrån alla...). Jag har nu reserverat tjugo böcker vilka förstås lär dyka upp allihop på en gång. Jag får lägga ner det här med att jobba. Och sova.

Nu.
Ska.
Jag.
Beta.
Av.
I.
Min.
Att-läsa-lista.

Grejen är ju att jag VILL läsa alla böckerna på den. Jag har ju blivit sugen på dem när jag läst om dem, eller gått och längtat efter seriefortsättningar (som jag sedan glömt bort att jag håller på med), velat upptäcka nya författare...
När alla böckerna har kommit ska jag lägga upp lockande-boktrave-bild här så ni förstår hur himla bra det kommer att bli.

När jag ändå höll på?
Så tog jag tag i att skriva ned alla serier jag påbörjat men inte avslutat ännu.

Det ska bli struktur på mitt läsliv nu.


(hahahahahaha.......)
(hohohoho....)
(heh)

2 kommentarer: