måndag 4 oktober 2021

Age of Legend

Jag läser vidare i fina serien Legends of the First Empire av Michael J. Sullivan. Serien får ett slags halvvägsavslut efter 3 delar och händelserna i Age of War (läs nedan vad jag tyckte om de tidigare delarna), och nu när bok 4 börjar har det gått ett par år och vi kommer kastas in i en ny kedja av händelser som här börjar med att vår "mystic" Suri blir inbjuden till, och besöker, the Fhreys magiska fästning Avempartha. Hon kan ju, trots att hon är en simpel djurisk människa, magi, eller "the Art" som the Fhrey kallar det. Och nu blir hon inbjuden till en av deras högsta magiker, och i rollen av diplomat för sitt folk. Tanken är att hon ska träffa the Fhreys högste ledare och försöka inleda någon slags fredsförhandlingar mellan människor och Fhrey med denne. 

Men det går helt åt fanders. Snart är förvisso Suri på väg till huvudstaden - men inlåst i en liten låda. Och eftersom hon har fruktansvärd skräck för trånga utrymmen så har hon i sin panik raskt förvandlats till just det djur alla Fhrey tror att hon och alla människor är. 

Suris vänner och folk förstår att Suris diplomatbesök inte blev lyckat, och får av en viss herre (som vi böckerna igenom mer och mer förstått att han inte är någon vanlig människa alls utan troligen mer en gud. Ond eller god är högst oklart) veta att om de inte räddar Suri så kommer mänskligheten att gå under. De måste nå huvudstaden till vilket pris som helst. Och det är därför de på bokens fina framsida står samlade vid en liten grumlig damm i skogen. Jo, för de ska bokstavligen ta livet av sig. Mer om det i nästa bok som passande nog heter Age of Death.

Om jag fortfarande gillar den här serien? Oh ja!

Här kan du läsa vad jag skrev om bok 1 Age of Myth
Här kan du läsa vad jag skrev om bok 2 Age of Swords
Här kan du läsa vad jag skrev om bok 3 Age of War

Titel: Age of Legend
Serie: Legends of the First Empire #4
Författare: Michael J. Sullivan
Utg år: 2019
Förlag: Del Rey

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar