tisdag 18 mars 2014

Bokpratsplanering pågår

Det här är ett nedslag i en skolbibliotekarievardag. Det brukar förstås ligga en hel del bokhögar på mitt skrivbord på jobbet - men idag kändes det som att de var fler än någonsin och jag blev helt tvungen att föreviga dem.

Så här ser min vardag alltså ut precis just nu:

Carolinas lair
Jag är nämligen mitt uppe i planeringen av fem bokprat nästa vecka. Fyra av klasserna kommer om ungefär sex veckor få ett författarbesök av Thomas Halling (yej!!) och förstås passar jag nu på att prata om så många Hallingböcker jag kan och har lyckas få ihop. Vidare har vi en hög med böcker jag ska prata med en tredjeklass om i morgon, och förutom alla dessa högarna ska jag dessutom plocka ihop ett gäng böcker jag ska prata med en niondeklass om. Önskemålet där är skönlitteratur om andra världskriget, och böcker i gränslandet ungdom/vuxna.

Visst är ni avundsjuka på mitt jobb? Visst??!

5 kommentarer:

 1. Men vänta nu.. Skrivbord? Som inte är i skolbiblioteket? Där man kan få ha högar orörda? Och papper och pennor! Aldrig hört talas om!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och dessutom inre tid...

   Radera
  2. Du har det på tok för bra. Mina bokpratshögar - också en ansenlig mängd just nu - balanserar på mitt skrivbord och en liten fallfärdig hylla bredvis detsamma ute i bibblan. Försöker märka upp högarna så att de ska se upptagna ut och inte locka till spontana lån...

   Radera
  3. Känner nu när jag märker era reaktioner att jag ju faktiskt har det förträffligt på mitt jobb, om man jämför med andra miljöer. Blir faktiskt lite peppad efter ett antal rätt jobbiga dagar.

   Radera