söndag 2 juni 2013

Ett tungt erkännande

Jag har blivit utmanad av Janina på Bläddra! Bläddra! att visa upp mina tegelstenar... Och jag får ju glatt erkänna att jag är en sån där som blir lycklig av tjocka böcker. Vilka löften, liksom!

Utmaningen går ut på att visa 5 tegelstenar i min hylla som jag har läst, och 2 som jag inte läst. Några extremt tjocka tegelstenar har jag som är av typen Jane Austens samlade verk och Shakespeares samlade verk som jag har köpt bara för att jag inte kunde låta bli att äga såna praktgrejer. Men de får inte vara med här. Det får däremot de här:

5 tegelstenar jag har läst:Anne Bishop - The Black Jewel Trilogy (1204 s) - en av de bästa fantasy-trilogier jag har läst. Någonsin.

J.R.R. Tolkien - Härskarringen (1222 s) - en fantastiskt vacker utgåva med hela trilogin, med illustrationer av Alan Lee. (de illustrationerna man tydligen utgick från när filmerna gjordes)

Lars Widding - Karolinersviten (992 s)

Vikram Seth - En lämplig ung man (1239 florstunna s)

Patrick Rothfuss - The Wise Man's Fear (994 s) - bok två om Kvothe där bok ett heter The Name of the Wind och också är lite tegelstens-wannabee.

2 tegelstenar jag inte har läst:


James Joyce - Odysseus (746 s) - någon gång ska jag. Någon mycket regnig sommar.

Jack Vance - The Complete Lyonesse (1000 s) - en fantasytrilogi där jag faktiskt har tagit mig igenom bok 1, men det tog sådan väldig möda och jag blev inte helt begeistrad så bok 2 och bok 3 får vänta. Ganska länge troligen.

Själv utmanar jag Annas bokblogg och TinaO. Show me your tegelstens!
 

 

7 kommentarer:

 1. Tegelstenar är något av det bästa som finns. Ser jag en riktigt tjock bok i en bokhandel så plockar jag garanterat upp den för att se vad det är. Så medan andra lockas av titlar och omslag så går jag efter antal sidor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis sån är jag också! Och det allra bästa som finns är att börja på en riktigt tjock bok och upptäcka att den är bra. Tänk så länge man får stanna i den.
   (den enda nackdelen är att de är så jämrans tunga att hålla i)

   Radera
 2. Oooh, värsta tegelstensproffset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan man söka intressanta jobb på det? "Jag är proffsigt duktig på tegelstenar."

   Radera
 3. Men shit! Jag tror inte jag äger så många tegelstenar. Små böcker i lämpligt handväskeformat är ju mina favoriter ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch - du har säkert någon som kräver en större handväska...?

   Radera
  2. Hade faktiskt det.
   http://bibbloanna.blogspot.se/2013/06/tjockisutmaning.html

   Radera