fredag 28 november 2014

Gudarnas återkomst

Det är ganska många barn som läser böckerna om Den eviga eldens magi på vår skola, och nu när den femte och sista boken i serien äntligen kom så var det ett ganska ordentligt sug efter den. Jag ville också läsa, förstås, och eftersom jag är den Mäktiga Bibliotekarien så kunde jag göra De Mäktiga Bibliotekariernas Trix: låna boken direkt från reservationshyllan, efter stängningsdags, och lämna tillbaka den igen nästa morgon så ingen hann märka att den var borta. (Obs! Funkar inte så bra med till exempel Mördarens apa, Harry Potter och Fenixorden eller annan valfri tegelsten)

Sådär ja. Nu är Eyrvandir räddat. Draken Grimaug har fått vad han tålde. Alex och Corinthia har lärt sig bemästra även den vita eldens magi och fått flyga lite till på en pegasus. Jag har fått veta varför källstenarnas magi försvagats tidvis så att monstren utanför sköldarna har kunnat ta sig in, och jag har fått veta allt om Alex och Corinthia,, deras föräldrar, mor- och farföräldrar och varför just de två av alla barn valts ut till att rädda världen från elände och undergång. Jag är framme vid ...och så levde de länge lyckliga, och jag är helt nöjd.

Nu är jag mycket nyfiken på vad författaren Patrik Bergström hittar på härnäst. Fantasy, hoppas jag. Gärna lättläst fantasy för barn igen. Men jag hade väldigt gärna sett hur han tog sig an lite längre och mer komplex episk fantasy också.

Titel: Gudarnas återkomst
Serie: Den eviga eldens magi, bok 5
Författare: Patrik Bergström
Illustrationer: Laura Diehl
Utg år: 2014
Förlag: Lilla Piratförlaget
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar