tisdag 25 november 2014

Jösses...snart är det ju Vintern, vintern, vintern...

Precis innan hösten skulle slå till gjorde Fanny på Litteraturkvalster och småtankar en enkät om vilken läsning man hade tänkt sig under hösten. Jag längtade, var nyfiken och skulle läsa en hel massa i mina svar här.
Sedan gjorde hon en uppföljning, litteraturkvalstret, och frågade oss vad som hade hänt med alla våra storvulna läs-planer. Hrmf. Dags för mig att redovisa lite, alltså. Vad hände med höstläsningen? Det är ju nästan vinter redan...?

The Slow Regard of Silent Things av Patrick Rothfuss skulle jag läsa. Den har hunnit komma ut, men jag har glömt av att ladda hem den. Nu har jag faktiskt gjort det (ja, Fanny, känner mig lite stressad här faktiskt) men det är inte någon fantasy-tjockis utan mer en längre novell från Kvothes värld. En s.k. novella som de ju heter, mellantingen mellan noveller och vanliga böcker. Jag tycker jag ser fler och fler "novellas" som ges ut, och då nästan alltid från författare som annars aldrig kan skriva böcker som är under tusen sidor. Så den ska jag nog hinna riva av innan jul :)

Outtalat av Sarah Rees Brennan är jag fortfarande nyfiken på. Den har precis kommit ut, och är på väg till mig vårt bibliotek just nu.

Endgame – Kallelsen (James Frey) har jag läst. Blev arg men kunde inte sluta läsa bokeländet.

Den femte boken om Bricken, Glödens färger, väntar jag fortfarande på. Och väntar. Och väntar. Det blir nog julläsning, det. Om den hinner komma ut innan doppedags.

Åsa Larssons barnboksdebut tillsammans med Ingela Korsell: urban fantasy för barn i Nidstången och Grimmen, första två böckerna i serien PAX. Jag har läst! Jag tyckte mycket om!! Jag längtar och väntar nu på nästa PAX-bok: Mylingen.

Bilderboken Bockarna Bruse kommer igen av Björn F. Rörvik sade jag att jag skulle stå och vänta på ute vid brevlådan. Vet ni - det stod redan en annan bibliotekarie där... Hon högg boken, och sedan har den varit utlånad till olika barn och vuxna sedan dess. Är det inte fräckt? Borde det inte vara JAG som får läsa ALLA böckerna först??

Ull av Hugh Howey skulle jag banne mig läsa fast den inte var med i höstutgivningen. Och ja, äntligen! fick jag den faktiskt läst.

Mitt höstmotto, Det finns inga bra väder och bara dåliga kläder. Alltså borde du få sitta inne alla dagar och bara läsa, tycker jag definitivt får kvarstå och även gälla som mitt vintermotto.


Men kom igen nu då.....!

3 kommentarer:

 1. Vad bra att du påminde mig om Bricken. Jag har faktiskt läst en del i höst, varvar Stad-serien med ungdomsböcker. Nu senast Insurgent, som var ganska seg. Nu köar jag på sista delen, ändå. Försökte reservera Bricken men den fanns inte i katalogen än. Trodde den skulle komma i november... Har 8 saker du aldrig skulle våga liggande bredvid soffan. Den ska påbörjas snarast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade inte heller Insurgent som jag tyckte var rätt stillastående och full med kärleksältande. Därför har det heller inte blivit av att jag har läst Allegiant - vet inte om jag kommer att göra det. Om någon kastar den efter mig, kanske?

   Radera
  2. Ja, väldigt stillastående, men jag hoppas ändå att det kommer loss i sista boken för jag är lite nyfiken på hur det ska sluta.

   Radera