torsdag 30 april 2015

Skriv om!

Här kommer en kort rapport om mitt skrivande, som jag annars inte brukar orera så där värst mycket om här på bloggen. Men i oktober skickade jag in manus på två böcker + min idé om en bokserie för barn om monster till två förlag: Bonnier Carlsen och Rabén & Sjögren. Efter jul hade jag (förstås) ännu inte hört något från dem, utan gick vidare och skickade alltihop till ytterligare fem förlag.

Efter lång väntan (ja, jag var inställd på att få vänta länge...) har jag nu fått svar ifrån tre av de sju. Två av förlagen jag skickade till efter jul har skickat standardrefuseringar. De tre andra har ännu inte hört av sig (vilket gör att det fortfarande känns som att jag har en chans...lite i stil med att ha en oskrapad triss-lott i plånboken). Bonnier Carlsen har inte heller hört av sig ännu (trisslott, trisslott, trisslott...).

Men Rabén & Sjögren HAR hört av sig. De har läst mina manus och "tror att jag kan ha något där". Men de vill att jag skriver om i första hand min kortare bok. Förenklar, tajtar till, "tar ut svängarna". De lovar inget om utgivning, men ska läsa när jag skrivit om.

Hörni - fatta det fantastiska här: Jag har pratat med en förläggare på R&S som läst och gett respons på mitt manus! Att komma så långt är en riktigt stor grej för mig och var värt en liten glädjedans i vardagsrummet bara det. (skrev jag "liten"? nja, nå, det handlade nog mer om full galopp runt hela Vismarlöv)

Så det jag gör nu om kvällarna? Jag tar ut svängarna. Jag förenklar. Jag tajtar till. Plus att jag skriver ännu en lättläst bok om monster som jag ska skicka iväg samtidigt som den omskrivna Monster i affären. Jag darrar av upphetsning och lycka, nervositet och vånda när texten inte vill flyta som den ska - men jag skriver.

Det är lite som att ha skrapat en trisslott och vunnit en ny lott - en chans till. En bra!


16 kommentarer:

 1. Roligt att höra! Tycker också att du verkar vara nåt på spåren när jag läste ditt andra inlägg, så hoppas verkligen att det blir nåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag ska verkligen utnyttja den här chansen...

   Radera
 2. Härligt! Önskar dig varmt lycka till!

  SvaraRadera
 3. Plötsligt så händer det (apropå Triss-lott)! Skrapa (skriv) på, jag håller tummarna så att det knakar! (M)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skriver... fortsätt med tumhållningen!

   Radera
 4. Hurra, vad roligt! Kram!
  /Syster

  SvaraRadera
 5. Åh vad spännande! Jag håller alla mina tummar!

  SvaraRadera
 6. Åh vad kul, det är stort! Grattis!

  SvaraRadera
 7. Jag blir lika rysig i kroppen som när du berättade förra veckan. Lycka till!

  SvaraRadera