onsdag 22 april 2015

Vad får mig att skratta?

Vi pratar om humor den här veckan på Kulturkollo, och veckans utmaning handlar lite om det där att vi skrattar åt så olika saker. Det som en tycker är kul kanske en annan bara gäspar åt. Carolina (jodå, känner henne väl, trevlig människa) ställer två frågor:

Berätta om en bok, film eller något på tv som skulle vara så vansinnigt roligt enligt alla andra - men som inte fick dig att skratta det minsta.

och

Berätta om en bok, film eller något på tv som du verkligen skrattade åt så att du höll på att gå sönder.

Filippa Bark. Vad är grejen med henne, liksom? Och när vi ändå är inne på ämnet melodifestivaler - han som skulle vara så rolig där för några år sen, Björn Gustafsson? Gääääääsp för mig.


Den första jag kommer att tänka på som många gånger har fått mig att skratta så jag inte ens får luft är Gösta Ekman. Som jag gillar honom! Första filmen om Jönssonligan där han mot slutet av filmen sitter och leker med sina skor...gah! Eller i Morrhår och ärtor när han snor en sån där mopedsadelvärmare och låtsas att det är en hund som ska rastas på hundrastplatsen. Eller Papphammar...

Och Larson, serietecknaren med The Far Side. Carolina-humor, det.
8 kommentarer:

 1. OK... Filippa Bark tycker jag är så tråkig att klockorna stannar, men Björn Gustafsson... alltså när han är i högform då skrattar jag så jag gråter :) Jönssonligan klarar jag bara inte av, det är alldeles för mycket buskis för mig, men Papphammar, det är genialt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så kul det här hur olika vi tycker :)
   Ja, Jönssonligan är mycket buskis (och jag gillar inte buskis normalt) men just Sickan står ut och det är egentligen bara honom jag gillar.

   Radera
 2. Jag förstår mig inte heller på Filippa Bark. Gösta Ekman tycker jag är väldigt rolig, fast jag har mest sett Jönssonligan då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag och dottern såg melodifestivalfinalen i år tillsammans med ett helt gäng med folk (tjejfest...) så var det bara de som var under 20 som skrattade åt Filippa Bark. Åldersfråga? Generationshumor??

   Radera
 3. The Far Side, ja, han kan sina saker Larson. Kollegan Pirraros Bizarro är också väldigt rolig, tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar verkligen Filippa Bark! Hon är så underbart torr och pinsam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är det där pinsamma som får mig att vrida mig i soffan, fast av obehag i stället för skratt. Kul hur annorlunda vi tycker!

   Radera