torsdag 3 december 2015

Det har alltid varit du

Sofia Fritzson mailade mig och frågade om jag ville läsa hennes novellsamling med sju fristående romantiska och vardagserotiska noveller, och eftersom jag tycker det kan vara kul med svensk nutidsromance som lite omväxling till all engelsk historisk romance jag vältrar mig i annars så tackade jag ja.

Det är mycket som är fint med novellerna i Det har alltid varit du. Det jag nog gillar mest är det att de alla handlar om varsitt syskon i en stor syskonskara - och att de som redan har fått en egen novell ofta dyker upp i bakgrunden på kommande noveller, med hintar till det som hände när de fick vara huvudperson. Det knyter ihop novellerna fint. Jag gillar också att det är just svensk vardag det handlar om, med miljöer jag känner igen och med karaktärer som känns trovärdiga. Det är verkligen vardagserotik med "vardagsmänniskor".

Det jag kan sakna är lite mer djup - jag hade gärna sett att novellerna var längre (alla sju noveller ryms på dryga 130 sidor) och fördjupade just den där romantiska spänningen jag söker i den här sortens läsning. Lite mer hinder, lite mer nästan-där-men-inte-riktigt, så där retsamt lockande så att när kyssandet och sexet äntligen kommer ska det bli mer wow. Här går novellerna ganska direkt på sexet, och tenderar att bli mer erotiska noveller än romance för mig. Fast bra erotik! Jag tyckte om att läsa, men vill alltså vänta längre och ha mer av den där svårgripbara spänningen som riktigt bra romance är.

Skriv mer, Sofia! Längre!

Titel: Det har alltid varit du
Författare: Sofia Fritzson
Utg år: 2015
Förlag: Type and Tell
Köp den till exempel här eller här

2 kommentarer:

  1. Tack för att du ville läsa och tack för fina ord! Jag skriver på ett längre romance-manus nu :)

    SvaraRadera