tisdag 8 november 2016

Simply Perfect

Och så var det då dags att läsa den fjärde och sista boken i Mary Baloghs Simply-svit. Nu är det till sist dags för rektorn själv på den där flickskolan i Bath att mot allt vad hon själv tror på hitta den enda och rätta kärleken. Den här gillar jag bästa av de fyra!

Claudia Martin har lyckats med det hon förutsatt sig i livet, bestämmer helt över sitt liv och är inte beroende av någon. Hon började sin lärarkarriär med att jobba som guvernant i en rik adelsfamilj, men orkade till sist inte med den ohängda unga kvinnan hon skulle undervisa och fick ingen som helst hjälp av flickans bror, hertig Bewcastle (och jepp, vi talar om Wulfric och Freyja Bedwyn...) utan sade upp sig med omedelbar verkan och promenerade iväg ifrån sin arbetsplats med näsan i vädret och skulle aldrig mera jobba åt någon annan i hela sitt liv. Eller för den delen aldrig mer ha att göra med någon hertig heller, tack så mycket.

Därefter startade hon sin egen skola i Bath. Nu har hon haft den i sisådär femton år eller något, och den bär sig bra. Hon är mycket nöjd med sitt liv (förutom det där att hennes lärarinnekompisar nu en efter en har gift sig och slutat jobba hos henne). 35 år gammal vet hon nu att det där med familj och barn aldrig blev något för henne, men att ha en egen skola är gott nog. Självförtroendet är på topp.

In på skolan stegar så markisen av Attingsborough, Joseph. 35 år han också, och inte särskilt sugen på att hitta fru även om han nog borde för att trygga arvsföljden och allt det där. Han har sina skäl för att inte vilja hitta någon - han har redan en kärlek i sitt liv som är viktigare än allt annat.

Jaha. Claudia kokar. Denne man - han är 1. snygg, vilket är jobbigt, och 2. blivande hertig eftersom han ska ärva titeln (och om hertigar tycker som sagt var Claudia inte), och 3. väldigt trevlig vilket är himla jobbigt av honom. Kunde han inte ha varit åtminstone otrevlig eller dum eller överlägset dryg eller så där? Så att hon inte hade behövt bli kär i honom? Det är ju helt omöjligt alltihop - hon vill inte bli kär, hon har ett bra liv, hon är för gammal, hon är lärare för allt i världen och han är snart hertig...alltså det GÅR ju inte.

Precis som i tidigare Simply-böckerna får vi återse personerna från tidigare böcker i både den här serien, i den långa Bedwyn-serien och så dessutom från de bägge prequel-böckerna till Bedwyn. Det myllrar av kända par och deras barn och lycka, blir nästan lätt överbefolkat. Men, som sagt, den här boken och den här lovestoryn tycker jag mycket om trots folkmassorna.

Titel: Simply Perfect
Serie: The Simply Quartet #4
Författare: Mary Balogh
Utg år: 2008
Förlag: Dell
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar